3. JUMALA, ISÄ

Jumala, iankaikkinen Isä, on koko luomakunnan Luoja, kaiken alkulähde, ylläpitäjä ja hallitsija. Hän on vanhurskas ja pyhä, laupias ja armahtavainen. "Hän on kärsivällinen, ja hänen hyvyytensä ja uskollisuutensa on suuri." Pojassa ja Pyhässä Hengessä ilmenevät ominaisuudet ja kyvyt ovat myös ilmauksia Isästä. (1. Moos. 1:1; Ilm. 4:11; 1. Kor. 15:28; Joh. 3:16; 1. Joh. 4:8; 1. Tim. 1:17; 2. Moos. 34:6,7; Joh. 14:9.)

 


 

OPINKOHDAN RAAMATUN TEKSTIT

1. Moos. 1:1 "Alussa Jumala loi taivaat ja maan."

Ilm. 4:11 "Sinä, meidän Herramme ja Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen, kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaiken. Sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut."

1. Kor. 15:28 "Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistuu sen valtaan, joka on alistanut kaiken hänen valtaansa, jotta Jumala olisi kaikki kaikessa."

Joh. 3:16 "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

1. Joh. 4:8 "Joka ei rakasta, ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus."

1. Tim. 1:17 "Ikuisuuksien Kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle ja ainoalle Jumalalle kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Aamen."

2. Moos. 34:6-7 "HERRA kulki Mooseksen editse ja huusi: 'HERRA, HERRA on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja täynnä armoa ja totuutta. Hän pysyy armollisena tuhansille ja antaa anteeksi pahat teot, rikkomukset ja synnit. Hän ei kuitenkaan jätä rankaisematta, vaan vaatii lapset ja lasten lapset tilille isien pahoista teoista aina kolmanteen ja neljänteen polveen saakka."

Joh. 14:9 "Jeesus vastasi: 'Näin kauan aikaa olen ollut teidän kanssanne, että sinä tunne minua, Filippus! Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kuinka sinä voit sanoa: ´Näytä meille Isä´?'"

Ellei toisin mainita, Raamatun tekstit ovat Raamattu kansalle r.y. vuonna 2012 ilmestyneestä käännöksestä. Kun käännöksessä lukee 'HERRA', alkutekstissä on Jumalan erisnimi Jahve. KR92 on Suomen evankelisluterilaisen kirkon vuonna 1992 käyttöönottama suomennos.

Mikkelin Adventtikirkko, Rouhialankatu 2, Mikkeli